ERIC VAN DER LINDEN

RUIM 30 JAAR ERVARING

COACHEN LEER JE NIET UIT EEN BOEKJE..


Eric van der Linden is meer dan 30 jaar actief binnen de triathlon. De 44-jarige Van der linden over zijn traject : "Mijn eerste aanraking met de triathlon was in 1987. Als toendertijd 13-jarig jongetje nam ik deel aan de jeugdtriathlon in mijn geboorteplaats Schagen. Mijn eerste ervaring ging mij niet gemakkelijk af! Half onderkoelt stapte ik op de racefiets. Toen nog met bagagedrager, spatborden en alles wat er nog meer op kan zitten! Na het fietsonderdeel van 15km volgde 4,5km hardlopen. Ik had het gevoel of mijn benen van elastiek waren! Ze gingen alle kanten op behalve de goede. Na die tijd heb ik mij zelf ontwikkeld tot een top triatleet in Nederland. Hoe dat kon? Omdat ik doorzette, ik was bereid het geen te doen wat nodig is om uiteindelijk op Olympisch niveau uit te komen. Maar misschien wel nog belangrijker voor mij was dat ik er zo veel plezier aan beleefde! Er was een liefde ontstaan en die stond voor mij op nr.1!"

Na een mooie carière als toptriatleet rolde ik eigenlijk vanzelfsprekend het coachvak in. Met de schat aan informatie die je bezit wil je iets doen! De kansen die jezelf hebt gekregen en aangegrepen wil je ook andere ambitieuze sporters bieden. Coachen van atleten is een vak apart. De kunst is dat je als een helikopter boven de plannen van je atleten moet hangen. Zien hoe alle componenten van een goed doordacht plan met elkaar samenhangen en elkaar beînvloeden. Op het juiste moment in een duikvlucht naar beneden om een (klein) onderdeel, hoe minuscuul dat ook mag zijn, van het plan te corrigeren en (terug) in de rails te zetten. Op een dag mag dit alles dan resulteren in een voor de sporter bevredigende en onverwachte prestatie. Onverwacht omdat juist dit het meest bevredigd. Prestaties neerzetten die in stoutste dromen niet voorkomen blijven lang het geheugen strelen. Het vak van topcoach is mooi. Als je weet dat je een onderdeel van dit soort processen bent..

INSPANNINGSTESTEN

Een goede inspanningest levert niet alleen belangrijke trainingswaarden als aerobe en anaerobe drempel op, maar geeft vooral goed inzicht in trainingsgeschiedenis en daardoor ontwikkelkansen!

TECHNIEKTRAINING

Voor zwemmen met smartpaddle & video analyse. Voor hardlopen met video analyse en alles 1 op 1 via personal training.

TRAININGSPROGRAMMA'S

Op maat gemaakt trainingsschema's voor elke afstand binnen de triathlon.

CONSULTANCY

Voor iedereen die enkel graag advies wil hebben zonder één van de andere hier genoemde mogelijkheden. Boek een gesprek of video hangout!
TRIATHLON WALHALLA

BETER WORDT HET NIET..


Het ultieme triathlon trainingscentrum staat met de Trigym in Schagen. Van hieruit verzorgt Eric van der Linden zijn hele begeleiding op maat via tritrack. Ook kun je vanuit de Trigym reguliere trainingen in de week volgen. Van zwemtrainingen tot indoor WATTcycling en hardlooptrainingen gecombineerd met krachttraining.

IN BEELD